Felszabaduló .eu domain nevek igénylése

Hogyan tudok igényt leadni egy felszabaduló .eu domainre?

A karanténban lévő .eu nevekre – előre – nem lehet igényt leadni. Megrendelést ilyen nevekre csak akkor tudunk elfogadni, ha a név már szabad státuszúvá vált. Ekkor új igényként tudja a megrendelést az OnLine felületünkön leadni.

Mennyi idő, amíg egy .eu domain felszabadul?

A .eu domainek fenntartása a regisztráció napjától számított 1 évre szól. A lejárat után a név 40 naptári napra felmondásba kerül, és az ezt követő napon válik szabadon regisztrálhatóvá.

Van plusz költsége a felszabaduló név regisztrálásának?

A karanténban lévő domainekre csak akkor lehet igénylést leadni, ha azok már szabad státuszúak. Emiatt új igénynek számít egy ilyen név megrendelése, így az ára is az új .eu regisztráció árával egyezik meg. Árainkról az árlistánkban tájékozódhat.

A regisztráció elindításának feltétele a fenntartási díj befizetése.

Meg tudom nézni, milyen nevek szabadulnak fel?

Nyilvános lista a karanténban lévő .eu domainekről nincsen a Nyilvántartó honlapján. Azonban ha ilyen státuszú nevet talál a https://whois.eurid.eu/hu oldalon, a domain adatai között megtekinthető szabaddá válásának dátuma is.

Honnan tudhatom meg, mikor szabadul fel egy név?

A https://whois.eurid.eu/hu oldalon a felmondásban (karanténban) lévő nevek adatainál meg tudja nézni a felszabadulás dátumát is.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles