Icedove

Az Icedove levelező program beállítása.

Postafiók létrehozás/beállítás

 1. Írjuk be a
  1. Your name: mezőbe a teljes nevünket,
  2. Email address: mezőbe az e-mail címünket,
  3. Password: mezőbe pedig a jelszavunkat.
  4. Majd kattintsunk a Continue gombra.
   1ice
 2. Miután az a program automatikusan megpróbálja kitölteni a főbb beállításokat, megáll. Ekkor ezeket lehetőségünk van megváltoztatni.
  1. Username: mezőbe írjuk be a teljes e-mail címet.
  2. Incoming: utáni mezőbe írjuk be a bejövő kiszolgáló nevét (mail.integrity.hu).
  3. Válasszuk ki a lenyíló menüből a beérkező kiszolgáló típusát. Az INTEGRITY támogatja mind az IMAP mind a POP3 protokollt egyaránt.
  4. Az utolsó legördülő listából pedig azt, hogy SSL/TLS legyen a kapcsolat titkosítása. Ennek hatására adataink nagyobb biztonságban lesznek.
  5. Outgoing: utáni mezőbe írjuk be az internet szolgáltatónk által biztosított SMTP szerver nevét. Amennyiben nem internet szolgáltatónk SMTP szolgáltatását kívánjuk igénybe venni, akkor használjuk az INTEGRITY által biztosítottat (smtp.integrity.hu).
  6. Az utolsó legördülő listából válasszuk, hogy STARTTLS. Ennek hatására adataink nagyobb biztonságban lesznek.
  7. 25-öt tartalmazó mező értékét pedig írjuk át 587 -re.
  8. Majd kattintsunk a Kézi beállítás… gombra.
   2ice
 3. A felnyíló ablakban kattintsunk bal oldalt a Outgoing Server (SMTP) pontra.
  1. Válasszuk a jelenleg alapértelmezett automatikusan felvett kiszolgálót,
  2. kattintsunk a Edit… gombra.
   3ice
 4. Láthatjuk, hogy a legtöbb adat már ki van töltve az általunk megadottakkal, a Description mezőbe adhatunk az SMTP szervernek egy beszédes nevet.
  1. Amennyiben az internetszolgáltatónk az SMTP kiszolgáló használatánál megköveteli a felhasználónév és jelszó használatát, abban az esetben írjuk be a felhasználónevet a User name: mezőbe .
  2. Az INTEGRITY SMTP szolgáltatásának használatakor szükséges felhasználónév/jelszó párost megadni. Ezek az adatok megegyeznek a bejelentkezéskor használt adatokkal. A jelszót majd akkor fogja kérni, amikor ténylegesen levelet szeretnénk küldeni, ekkor azt el is menthetjük és akkor többet nem fogja feldobni ezt az ablakot. A jelszó kezelő használatának vannak biztonsági kockázatai, mivel a jelszót nem titkosítva tárolja le a levelező kliens. Ha elmentjük a jelszót, akkor bárki más is tud levelet letölteni, és küldeni a nevünkben az adott levelező kliensből. Mivel nem kér jelszót már a program.
  3. Majd kattintsunk a OK gombra a beállítások mentéséért.
   4ice
 5. Bal oldalt válasszuk ki a megadott e-mail címet és kattintsunk rá.
  1. Ha több SMTP szervert használunk, akkor ezen az oldalon a Outgoing Server (SMTP): lenyíló menüből ki tudjuk választani azt, amelyiket használni szeretnénk az adott fiókhoz.
  2. Majd a mentésért kattintsunk az OK gombra.
   5ice
 6. Ez után megkérdezi a Icedove a jelszavunkat a postafiókunkhoz, pipáljuk be a Use Password Manager to remember this password opciót. Ennek a használatának vannak biztonsági kockázatai, mivel a jelszót nem titkosítva tárolja le a levelező kliens. Ha elmentjük a jelszót, akkor bárki más is tud levelet letölteni, és küldeni a nevünkben mivel nem kér jelszót már a program.
  1. Majd kattintsunk az OK gombra .
  2. Ugyan ilyen ablak fog megjelenni akkor is mikor a levelet szeretnénk küldeni első alkalommal, akkor is ugyan így kell eljárnunk, csak az internetszolgáltatónk által megadott jelszót kell beírnunk. (INTEGRITY által biztosított SMTP szerver esetében megegyezik az e-mail címhez tartozó jelszóval)

Új postafiók létrehozása/beállítása (ha már rendelkezünk postafiókkal az adott programban)

Amennyiben már használjuk a Icedove levelezőklienst, akkor az új postafiókot másképpen kell felvennünk mint első indításkor.

Ezt úgy tehetjük meg, hogy

 1. rákattintunk a File majd az New menüpontra,
 2. itt kiválasztjuk a Mail Account… menüpontot.
 3. Ez után minden ugyan úgy történik mint, mikor először hozunk létre új postafiókot.

Hasznos volt a bejegyzés?

Kapcsolódó bejegyzések