.eu domain adatmódosítás

Milyen adatokat módosíthatok?

Új megrendelés leadásával (adatmódosításként) változtatható meg az igénylő címe, telefonszáma és a kapcsolattartók adatai. A névhez tartozó névszerverek és beállítások módosítását a költségviselői kapcsolattartó a regisztráció során megadott e-mail címéről kérheti.

A .hu regisztrációnál megszokott gyakorlattal ellentétben a .eu regisztráció szempontjából legfontosabb adatot, a tulajdonos e-mail címét kizárólag a domain tulajdonosának kérésére áll módunkban megváltoztatni. (Azaz sem az adminisztratív kapcsolattartó, sem a költségviselő kérését nem tudjuk teljesíteni, csak ha ők maguk a domain név tulajdonosai is egyben. Nekünk azért van szükségünk mégis egy ilyen kapcsolattartó adataira, mert segíti a megszokott adminisztrációs munkánkat.)

A tulajdonos nevében, azonosítójában (adószám vagy személyi igazolvány szám) történő változás igénylőváltásnak minősül, melyhez igénylőváltási kérelmet kell leadni a http://online.integrity.hu/ oldalunkon.

A domain név nem módosítható, a helyes nevet újra kell regisztrálni.

Mennyibe kerül az adatmódosítás?

Az igénylő címében, telefonszámában történt változások adminisztrációja ingyenes, de tömeges, vagy különösen gyakori adatmódosításnál adminisztrációs költséget számolhatunk fel. Az e-mail cím megváltoztatása azonban díjköteles. Árainkról az árlistánkban tájékozódhat.

Milyen dokumentumokra van szükség az adatmódosításhoz?

A tulajdonos e-mail címének módosítását, annak kiemelkedő fontossága miatt kizárólag bizonyító erejű köz- vagy magánokiratban lehet kérni. Azaz cég esetében cégszerű aláírással kell ellátni és az aláírási címpéldány másolatát kell csatolni, magánszemély esetén két tanú aláírása szükséges. A dokumentumnak az eredeti példányára van szükségünk, ezért azt csak postán vagy személyesen juttathatja el az ügyfélszolgálatunkra. Elérhetőségeinket megtalálja a honlapunkon.

Egyéb adatok megváltoztatásához adatmódosítási igényt kell leadnia az OnLine felületünkön. A beállítások módosítását elegendő a megadott kapcsolattartó e-mail címről kérnie.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles