.eu domain igénylőváltás

Hogyan kérhetek igénylőváltást?

Igénylőváltásról szóló kérelmét a http://online.integrity.hu/ oldalon adhatja le.

Szükséges az igénylőváltáshoz valamilyen dokumentum?

A .eu igénylőváltáshoz lemondó nyilatkozat szükséges. A nyilatkozat sablonja letölthető a tudasbazis.integrity.hu oldal “Letölthető dokumentumok” menüpontjából, “Lemondó nyilatkozat igénylőváltáshoz” néven: Nyilatkozat A lemondó nyilatkozatot cég esetében cégszerű aláírással kell ellátni és az aláírási címpéldány másolatát csatolni kell hozzá, magánszemély esetén két tanú hitelesítése szükséges.

Más dokumentumot ezen kívül nem kell benyújtani. Az aláírási címpéldányt feltöltheti az OnLine felületünkre az igény leadásakor, vagy elküldheti e-mailben, is ügyfélszolgálatunknak.

Azonban a lemondó nyilatkozatnak az eredeti példányára van szükségünk, ezért azt csak postán vagy személyesen tudja ügyfélszolgálatunkra eljuttatni. Elérhetőségeinket megtalálja a honlapunkon.

Amennyiben regisztrátorváltással együtt történik az igénylőváltás, szükség van a domain autorizációs kódjára is (auth code), amely a domain aktuális szolgáltatójától kérhető meg, a mi közreműködésünk nélkül. Ez a domain névhez tartozó egyedi azonosító kód, nélküle a módosítás nem teljesíthető.

Hogyan zajlik a .eu domainek igénylőváltása?

Amint érvényes igénylés érkezik hozzánk, 3 munkanapon belül elindítjuk az igénylőváltást. Érvényes igénynek számít az az igénylőváltás, amelyhez megérkezett az eredeti példányú lemondó nyilatkozat (szervezet lemondó fél esetében aláírási címpéldány másolat is van mellé), és amennyiben regisztrátorváltás is történik, megkaptuk a domainhez tartozó auth code-ot. Ezeken kívül pedig beérkezett az igénylőváltás díja is hozzá.

Ha ezek együtt vannak, elindítjuk a regisztrációt, amely a regisztrációs rendszertől függően gyakorlatilag azonnal megtörténik.

Mennyi ideig tart az igénylőváltás?

Mi az érvényes igényléseket 3 munkanapon belül elindítjuk. A módosítás a regisztrációs rendszertől függően gyakorlatilag azonnal teljesül.

Mennyibe kerül az igénylőváltás?

Árainkról az árlistánkban tájékozódhat.

Kezdeményeztem az igénylő/regisztrátorváltást, az azonban még nem történt meg. Mi lehet az oka?

A leggyakoribb probléma általában valamilyen hiányzó dokumentum vagy a hiányzó auth code lehet. Az igénylőváltáshoz a lemondó nyilatkozat eredeti példánya szükséges, amíg ezt nem kapjuk meg, addig nem indítható el az igénylőváltás. Amennyiben a lemondó fél szervezet, a jogosult aláíró címpéldányának másolata is mindenképp szükséges a regisztrációhoz. Az auth code is mindig az aktuális szolgáltatótól kérhető meg, a mi közreműködésünk nélkül.

Pénzügyi okból is előfordulhat, hogy nem indul el az igény regisztrációja. A .eu-s igénylő- és regisztrátorváltást is csak akkor tudjuk indítani, ha a regisztráció ára megérkezett hozzánk. Az OnLine felületünkön az igény leadásától bejegyzésig nyomon tudja követni a nevei státuszát, beleértve a pénzügyi státuszokat is (pl. „Számlázva, „Nem fizetett” stb.). Amíg nem érkezik meg a díj, a név „Díjfizetésre vár” státuszban marad. Ha befizette már az összeget, és a felületen úgy tapasztalja, hogy még mindig ebben a státuszban van a név, akkor kérjük, értesítse erről ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles