Supermicro X8DTT-HIBQF+ management használata

Csatlakozás a management hálózathoz

A gép management felülete a belső, management hálózatunkhoz csatlakozva érhető el:
https://tudasbazis.integrity.hu/cikk/kapcsolodas-az-integrity-kft-management-portos-halozatahoz/

Belépés a management felületre

A gép management felületére a kiértesítő levélben található 10.x.x.x IP címen léphetünk be webböngésző segítségével. A bejelentkezéshez tartozó felhasználónevet és jelszót szintén a kiértesítő levélben találhatják meg.

Supermicro_X8DTT-HIBQF_media_01

KVM (konzol) használata

A szerver beépített KVM-jét (konzolját) a management felületen belépve érhetjük el. A felső menüben kattintsunk a “Remote Control” gombra, majd a “Launch Console”-ra.

Supermicro_X8DTT-HIBQF_media_02

A böngésző ezt követően egy jviewer.jnlp nevű fájl elindítását (vagy letöltését) ajánlja fel. Ha a fájlt csak letölteni tudtuk, akkor a letöltött fájlt indítsuk el Java WebStart segítségével. (A futtatáshoz Java szükséges).
Elindítást követően biztonsági figyelmeztetéseket fog kiírni, ezekre nyomjuk meg a “Yes”, majd a “Run” gombot.

Figyeljünk arra, hogy ezek a fájlok úgymond egyszerhasználatosak: ha kiléptünk a felületről, akkor azt követően már nem használható. Minden egyes alkalommal, hogy belépünk a felületre, ezt a fájlt újra le kell töltenünk!

Virtual media használata

A szerver esetén lehetőség van virtual media használatára, mely által az otthoni (távoli) gépen lévő ISO-t úgy tudjuk használni, mintha a gépben el lenne helyezve az adott média.
(Az otthoni internetkapcsolat sávszélességétől függően természetesen sebességbeli eltérések természetesen lehetnek).

A virtual media használatához indítsuk el a KVM-et (Launch Console, lásd az előző pontban), majd a felső menüben válasszuk ki a “Media”, majd a “Virtual Media Wizard…” menüpontot.

Supermicro_X8DTT-HIBQF_media_03

Az előugró ablakban a “Browse” segítségével keressük ki a csatolni kívánt ISO médiát, majd kattintsunk a “Connect CD…” gombra.

Supermicro_X8DTT-HIBQF_media_05

Ha mindent jól csináltunk, akkor alul, a “Status” részben a Virtual CD alatt megjelenik a kiválasztott ISO média neve. A virtual media addig lesz becsatolva, amíg a konzolablakunk nyitva van. Amint bezárjuk a KVM-et, a virtual media is lecsatoltatik.

Supermicro_X8DTT-HIBQF_media_06

 

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles