.eu domain fenntartás / hosszabbítás

Miben tér el a .eu domainek hosszabbítása a .hu nevekétől?

A .eu domainek hosszabbítása lényegesen különbözik a .hu regisztrációban megszokott gyakorlattól. A leglényegesebb különbség, hogy a név lejárata után a felmondási idő mindössze 40 naptári nap, szemben a .hu-s 45 nap felmondás plusz 60 nap törlés előtti parkolásban lévő állapottal. Ha a 40 nap letelik, és a domain tulajdonos ez alatt nem kéri a név hosszabbítását, akkor a nevet az Eurid felszabadítja, és szabadon regisztrálhatóvá válik.

Hogyan hosszabbíthatom meg a .eu domainemet?

A nevek lejáratáról küldünk értesítést e-mailben a költségviselőnek megadott e-mail cím(ek)re. A domain hosszabbítására a lejárat napjáig van lehetőség. (Amennyiben a lejárat napja hétvégére vagy ünnepnapra esik, a megelőző munkanapig várjuk a megrendelést.) Ha addig nem jelzik felénk, hogy hosszabbítsuk a domain nevet, akkor az felmondásba kerül. Fontos, hogy amíg a hosszabbítási díj nem érkezik meg, addig nem áll módunkban a nevet hosszabbítani.

A nevek lejáratáról szóló e-mail tájékoztató jellegű, az INTEGRITY Kft. nem vállal egyoldalú felelősséget a nevek hosszabbításával kapcsolatos problémák felmerüléséért. Nevezetesen a küldés elmulasztása vagy az e-mail kézbesíthetetlensége miatti domain elvesztésért az INTEGRITY Kft. felelősséget nem vállal.

Természetesen az ügyfél is kérheti és befizetheti a határidőn belüli hosszabbítást, sőt indokolt annak ilyen irányú kezdeményezése.

Már felmondásban van a domain nevem. Meg tudom még hosszabbítani?

Addig van lehetőség a név hosszabbítására, amíg a 40 napos felmondási idő tart. Ebben az esetben azonban már visszaállítási díjat is fizetni kell az egy éves fenntartási díjon kívül. Csak akkor áll módunkban a név visszaállítása és hosszabbítása, ha ezek díjának befizetése igazolt módon megtörtént.

Mennyibe kerül a .eu domain hosszabbítása?

Árainkról az árlistánkban tájékozódhat.

Mennyibe kerül a felmondásban lévő .eu domain hosszabbítása?

Visszaállítási és fenntartási díjat is fizetni kell ebben az esetben. Az árainkról az [árlistánkban] tájékozódhat.

Mi történik egy .eu domainnel, ha nem hosszabbítom meg időben?

Ha a lejárat napjáig nem kapunk visszajelzést, hogy a nevet hosszabbítani szeretnék, és/vagy nem érkezik meg a hosszabbítás díja, a név felmondásba kerül. A felmondási idő 40 nap. Ez alatt még hosszabbíthatja a tulajdonos a domaint – visszaállítási és hosszabbítási díj befizetése után. Azonban ha a 40 nap letelik, akkor a név felszabadul, és bárki számára szabadon regisztrálható lesz.

Mit kell tennem, ha nem kívánom tovább fenntartani a domain nevet?

Ha a domain nevét nem kívánja tovább fenntartani, jelezni kell azt az ügyfélszolgálatunknak. A szolgáltatás felmondását a tulajdonos kérheti bizonyító erejű köz- vagy magánokiratban. Ennek az eredeti példányát kell eljuttatniuk hozzánk postán vagy személyesen.

A fenntartás felmondását jelezzük az eu-s Nyilvántartó felé, aki ezt követően felmondásba teszi a nevet. A domain 40 nap felmondási idő után felszabadul és szabadon regisztrálhatóvá válik.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles