.eu domain regisztrátor váltás

Hogyan tudom a .eu domainemet másik regisztrátortól átkérni az INTEGRITY Kft-hez?

Ha azt szeretné, hogy a domain nevének a fenntartója a továbbiakban az INTEGRITY Kft. legyen, ehhez elegendő a http://online.integrity.hu/ oldalon leadni egy regisztrátorváltási igényt.

A .eu regisztrátorváltáshoz ezen felül szükség van a domain névhez tartozó autentikációs kódra, vagy röviden auth code-ra, amely a domain egyedi azonosítója. Ez tőlünk függetlenül, a domain aktuális szolgáltatójától kérhető meg.

Hogyan tudom a .eu domainemet másik regisztrátorhoz átkérni?

Ha azt szeretné, hogy a domain nevének a fenntartója a továbbiakban másik regisztrátor legyen, akkor az új regisztrátorhoz kell leadnia egy regisztrátorváltási kérelmet. Az igényhez szükség lesz a tőlünk kikérhető autentikációs kódra (auth code), amely elengedhetetlen a regisztrátorváltás sikerességéhez. Ez a kód a domainhez kapcsolódó egyedi azonosító, és a domain kapcsolattartó e-mail címéről kérve áll módunkban kiadni.

Szükséges a regisztrátorváltáshoz valamilyen dokumentum?

Eltérően a .hu domain regisztrációs gyakorlattól, a .eu domainek regisztrátorváltásához nem szükséges semmilyen dokumentum, csak az igényt kell leadni a http://online.integrity.hu/ oldalunkon és elküldeni részünkre a domain auth code-ját.

Az előző regisztrátornak hozzá kell járulnia a regisztrátorváltáshoz?

A regisztrátorváltás folyamatához az előző regisztrátor közreműködése is szükséges, hiszen a domainhez tartozó egyedi azonosítót, az auth code-ot csak nekik áll módjukban kiadni. Enélkül a kód nélkül a regisztrátorváltás nem végezhető el, kikérni pedig csak a domain igénylője tudja az aktuális szolgáltatójától.

Hogyan zajlik a .eu domainek regisztrátorváltása?

Amint megérkezik hozzánk egy érvényes igény, 3 munkanapon (de tipikusan már egy munkanapon) belül elindítjuk a regisztrációt. A módosításokat a .eu domainek Nyilvántartója, az Eurid intézi.

Az ügyfélnek teendője a folyamat során már nincsen. Az igénylő által megadott auth code birtokában a regisztrátor végzi el a regisztrátorváltást az ügyfél közreműködése nélkül.

Ha a regisztrátorváltást a név lejárata után kezdeményezi, nagyon fontos, hogy ügyeljen rá, hogy a módosítás meg is történjen a felszabadulás előtt (a lejárat után 40 napon belül), mert ezt követően új igényként bárki által regisztrálható már. A lejáratot követően a regisztrátorváltás díján felül visszaállítási díj is fizetendő.

Mennyi ideig tart a regisztrátorváltás?

Mi az érvényes igényléseket 3 munkanapon belül elindítjuk, az pedig a regisztrációs rendszertől függően gyakorlatilag azonnal meg is történik.

Mennyibe kerül a regisztrátorváltás?

Árainkról az árlistánkban tájékozódhat.

Lehet-e technikai akadálya a regisztrátorváltásnak?

A .eu regisztrációnak, szemben a .hu-nál megszokott gyakorlattal, nem feltétele, hogy a DNS helyesen be legyen állítva. Azonban ha hibás a beállítás, vagy ha a névszervereket mi szolgáltatjuk, de nem adja meg a domainhez esetlegesen tartozó tárhely IP címét és/vagy a levelező szerver hosztnevét, kiesés lehet az oldal/levelezés működésében. Emiatt az igény leadásakor feltétlenül adják meg a névszervereket, vagy ha a mi névszervereinket kívánják igénybe venni, akkor a szükséges beállításokat. Így a lehető legkisebb kiesés érhető el a szolgáltatások működésében.

Kezdeményeztem az igénylő/regisztrátorváltást, az azonban még nem történt meg. Mi lehet az oka?

A leggyakoribb probléma általában az lehet, hogy nem kaptuk még meg a regisztrátorváltáshoz szükséges auth code-ot. Ezt kizárólag ügyfeleink tudják aktuális szolgáltatójuktól kikérni, a mi közreműködésünk nélkül.

Pénzügyi okból is előfordulhat, hogy nem indul el az igény regisztrációja. A .eu-s igénylő- és regisztrátorváltást is csak akkor tudjuk indítani, ha a regisztráció ára megérkezett hozzánk. Az OnLine felületünkön az igény leadásától bejegyzésig nyomon tudja követni a nevei státuszát, beleértve a pénzügyi státuszokat is (pl. „Számlázva, „Nem fizetett” stb.). Amíg nem érkezik meg a díj, a név „Díjfizetésre vár” státuszban marad. Ha befizette már az összeget, és a felületen úgy tapasztalja, hogy még mindig ebben a státuszban van a név, akkor kérjük, értesítse erről ügyfélszolgálatunkat.

Felmondásban van a domain nevem. Átkérhető még ekkor a név egy másik regisztrátorhoz?

A 40 napos felmondási idő alatt van lehetőség a regisztrátorok által meghatározott feltételek mellett a domain név regisztrátorváltására, ezt lehetővé teszi a .eu-s regisztrációs szabályzat. Nálunk lehetőség van karanténban lévő domain regisztrátorváltására, azonban a regisztrátorváltás díján felül visszaállítási díj is fizetendő ebben az esetben.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles