Microsoft Outlook 2007

Postafiók létrehozás/beállítás

 1. Első indításkor ez az üdvözlő képernyő fogad minket. Kattintsunk a Tovább > gombra’.
  1o2007
 2. Válasszuk az Igen opciót mivel postafiókot szeretnénk létrehozni, amely az interneten keresztül kommunikál. Majd kattintsunk a  Tovább > gombra.
  2o2007
 3. Írjuk be a
  1. Név: mezőbe a nevünket,
  2. E-mail cím: mezőbe az e-mail címünket,
  3. Jelszó: mezőbe a jelszavunkat, majd a Jelszó megerősítése: mezőbe még egyszer írjuk be a jelszavunkat.
  4. Pipáljuk be a Kiszolgálóbeállítások vagy további kiszolgálótípusok kézi megadása opciót.
  5. Majd kattintsunk a Tovább > gombra.
   3o2007
 4. Válasszuk ki az Internetes e-mail opciót a felsoroltak közül. Majd kattintsunk a Tovább > gombra.
  4o2007
 5. A következő ablakban már a legtöbb mező ki van töltve, így nekünk csak az ezekben levő adatokat kell ellenőriznünk és a hiányosakat kitöltenünk.
  1. Fiók típusa lenyíló listából válasszuk ki a beérkező kiszolgáló típusát. Az INTEGRITY támogatja mind az IMAP mind a POP3 protokollt egyaránt – viszont mivel az Outlook levelező kliens jelenleg POP3 protokollal a TLS titkosítást nem támogatja, ezért ennél a kliensnél az IMAP protokollt kérjük választani.
  2. Bejövő üzenetek kiszolgálója mezőbe írjuk be a bejövő kiszolgálónk címét (mail.integrity.hu).
  3. Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): mezőbe pedig írjuk be az internet szolgáltatónk által adott SMTP szerver nevét. Amennyiben nem internet szolgáltatónk SMTP szolgáltatását kívánjuk igénybe venni, akkor használjuk az INTEGRITY által biztosítottat (smtp.integrity.hu).
  4. Bejelentkezési adatok résznél adjuk meg a
   • Felhasználónév: mezőbe a teljes e-mail címünket, mivel az INTEGRITY rendszerében ez a felhasználónevünk.
   • Jelszó mezőbe adjuk meg a jelszavunkat.
  5. Majd Kattintsunk a További beállítások gombra.
   5o2007
 6. A felnyíló ablakban válasszuk ki a Kimenő levelek kiszolgálója fület.
  1. Válasszuk ki a A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata opciót,
  2. amennyiben nem egyezik meg felhasználónév/jelszó páros a bejövő levelekével akkor használjuk a Bejelentkezés a következő adatokkal opciót és töltsük ki a mezőket a megfelelő adatokkal.
  3. Az INTEGRITY SMTP szolgáltatásának használatakor válasszuk a A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata opciót.
   6o2007
 7. Válasszuk ki a Speciális fület
  1. majd a Bejövő levelek kiszolgálója alatt található  A következő típusú titkosított kapcsolat használata: utáni lenyíló menüből válasszuk ki az TLS opciót. Amennyiben a TLS titkosítással nem működne, abban az esetben próbálja meg SSL beállítással.
  2. Majd ezt ismételjük meg a Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): alatt található lenyíló listával is, amennyiben szolgáltatója támogatja ezt a lehetőséget.
  3. Az INTEGRITY SMTP szolgáltatása esetén a TLS opció válassza ki a lenyíló listából. Amennyiben a TLS titkosítással nem működne, abban az esetben próbálja meg SSL beállítással.
  4. Majd a Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): után található mezőben írja át a portszámot 587-re. Ezekre a beállításokra azért van szükség, hogy az adataink nagyobb biztonságban legyenek. Ezt követően az adatok SSL/TLS által biztosított, biztonságos csatornán haladnak keresztül.
  5. Majd kattintsunk az OK gombra.
   7o2007

Új postafiók létrehozása/beállítása (ha már rendelkezünk postafiókkal az adott programban)

Amennyiben már használjuk a Microsoft Outlook 2007 levelezőklienst, akkor az új postafiókot másképpen kell felvennünk mint első indításkor.

 1. Ezt úgy tehetjük meg, hogy rákattintunk az Eszközök menüre, majd itt a legördülő menüből kiválasztjuk a Fiókbeállítások… menüpontot.
 2. A felugró ablakban kattintsunk rá a Új gombra.
 3. A felnyíló ablakban válasszuk ki a Microsoft Exchange, POP3, IMAP vagy HTTP opciót. Majd kattintsunk a Tovább > gombra. Ezek után minden úgy fog történni mint az első indításkor.

Hasznos volt a bejegyzés?

Kapcsolódó bejegyzések