TLD felszabaduló nevek

Hogyan tudok igényt leadni egy felszabaduló .TLD domainre?

A felmondásban/törlésben lévő .TLD nevekre – előre – nem lehet igényt leadni. Megrendelést ilyen nevekre csak akkor tudunk elfogadni, ha a név már szabad státuszúvá vált. Ekkor új igényként tudja a megrendelést az OnLine felületünkön leadni.

Mennyi idő, amíg egy .TLD domain felszabadul?

A .TLD domainek fenntartása a regisztráció napjától számított 1 – bizonyos végződések esetében 2 – vagy több évre szól. A lejárat után a név kb. 70-75 naptári napra felmondásba kerül, és ennek letelte után válik szabadon regisztrálhatóvá.

Van plusz költsége a felszabaduló név regisztrálásának?

A felmondásban/törlésben lévő domainekre csak akkor lehet igénylést leadni, ha azok már szabad státuszúak. Emiatt új igénynek számít egy ilyen név megrendelése, így az ára is az új .TLD regisztráció árával egyezik meg. Árainkról az [árlistánkban] tájékozódhat.

A regisztráció elindításának feltétele a fenntartási díj befizetése.

Honnan tudhatom meg, mikor szabadul fel egy név?

http://www.internic.net/whois.html oldalon ellenőrizheti a domain nevek lejáratát. A szabaddá válás dátumát ugyan nem adják meg, de a lejárati dátum alapján körülbelülre kiszámítható, mikor fog az adott domain felszabadulni (a kiszámítás módjához kérjük tekintse át az alábbi fejezetet: „Mi történik a TLD nevekkel lejárat után?”).

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles