TLD fenntartás / hosszabítás

Hogyan hosszabbíthatom meg a .TLD nevem fenntartását?

A nevek lejáratáról e-mailben küldünk értesítést a költségviselőnél megadott e-mail címre. A domain hosszabbítására a lejárat napjáig van lehetőség. Ha addig nem jelzik felénk, hogy hosszabbítsuk a domain nevet, akkor az felmondásba kerül. Fontos, hogy amíg a hosszabbítási díj nem érkezik meg, addig nem áll módunkban a nevet hosszabbítani. A hosszabbításról szóló számlát kérésre a kiállítás napján a postai kézbesítésen túl e-mailben, vagy faxon is meg tudjuk küldeni.

A nevek lejáratáról szóló e-mail tájékoztató jellegű, az INTEGRITY Kft. nem vállal egyoldalú felelősséget a nevek hosszabbításával kapcsolatos problémák felmerüléséért. Nevezetesen a küldés elmulasztása vagy az e-mail kézbesíthetetlensége esetén a domain elvesztésért az INTEGRITY Kft. felelősséget nem vállal. Természetesen az ügyfél is kérheti és befizetheti a határidőn belüli hosszabbítást, sőt indokolt annak ilyen irányú kezdeményezése.

Lejárt a domain nevem fenntartása. Meg tudom még hosszabbítani lejárat után is?

Abban az esetben ha a domain név a lejáratkor nem kerül azonnal törlésbe, akkor a lejáratot követően még kb. 30 napig lehetséges a domain név hosszabbítása. Ebben az esetben azonban már visszaállítási díjat is fizetni kell az egy éves fenntartási díjon kívül. Csak akkor áll módunkban a név visszaállítása és hosszabbítása, ha ezek díjának befizetése igazolt módon megtörtént.

Mennyibe kerül a .TLD domain hosszabbítása?

Árainkról az [árlistánkban] tájékozódhat.

Mi történik a TLD nevekkel lejárat után?

Ha a lejárat napjáig nem kapunk visszajelzést, hogy a nevet hosszabbítani szeretnék, és/vagy nem érkezik meg a hosszabbítás díja, a név felmondásba kerül. A felmondási időszak első felében (általában 30-35 nap) még hosszabbíthatja a tulajdonos a domaint a visszaállítási és hosszabbítási díj befizetése után. A felmondási időszak második felében (szintén kb 30-35 nap) még mindig van lehetőség a domain név (de csak .com, .net, org, .biz, .info végződés esetén) visszaállítására és hosszabbítására a díj befizetése után, de ebben az időszakban ezért már kiemelt díjat számítunk fel. A kiemelt díj összege, a mindenkori valutaárfolyam függvénye (30 – 40 ezer forint közötti összeg), erről kérjük minden esetben érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon. Az extra visszaállítási díjon kívül a domain név egy éves hosszabbításának díja is fizetendő. A felmondási időszak letelte után a domain név törlésbe kerül (kb. 5 nap), végleges felszabadulása után bárki számára szabadon regisztrálható lesz.

Mit kell tennem, ha nem kívánom tovább fenntartani a domain nevemet?

Ha a domain nevét nem kívánja tovább fenntartani, jelezni kell azt az Ügyfélszolgálatunknak. A szolgáltatás felmondását a tulajdonos kérheti bizonyító erejű köz- vagy magánokiratban. Ennek az eredeti példányát kell eljuttatniuk hozzánk postán vagy személyesen. Amennyiben a domain nevet nem kívánják hosszabbítani, a lejáratot követően felmondásba kerül. A kb. 75 napos felmondási és törlési időszak letelte után a domain bárki számára szabadon regisztrálható lesz.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles