TLD regisztrátorváltás

Hogyan tudom a TLD domainemet másik regisztrátortól átkérni az INTEGRITY Kft-hez?

Ha azt szeretné, hogy a domain nevének a fenntartója a továbbiakban az INTEGRITY Kft. legyen, ehhez a http://online.integrity.hu/ oldalon le kell adni egy regisztrátorváltási igényt. Regisztrátorváltás esetében az alábbi feltételeknek is teljesülniük kell:

  • a regisztrátorváltást a lejárat előtt legalább 12 nappal el kell indítani,
  • a domain név státuszának „active”-nak kell lennie,
  • szükség van a domain név Auth Code-jára (lásd [lejjebb])
  • a regisztrátorváltás díja mellett (lásd [árlista]) a domain név további egy éves fenntartását is előre kell fizetni, mert a folyamat során a fenntartási idő automatikusan egy évvel hosszabbodik.
  • nem lehet új regisztrátorváltást kezdeményezni, amíg a regisztrációtól/regisztrátorváltástól számított 60 nap le nem telt a domain esetében

Hogyan tudom a TLD domainemet másik regisztrátorhoz vinni?

Ha azt szeretné, hogy a domain nevének a fenntartója a továbbiakban másik regisztrátor legyen, akkor az új regisztrátorhoz kell leadnia egy regisztrátorváltási kérelmet. A domain név átregisztrálásához a technikai feltételeket (aktiv státusz, Auth Code) az INTEGRITY Kft. biztosítja. Amennyiben a domain név már lejárt, vagy a lejáratáig kevesebb mint 12 nap van hátra, úgy még a regisztrátorváltás indítása előtt meg kell hosszabbítani egy évvel, annak érdekében, hogy az aktiv státuszt biztosítani tudjuk.

Szükséges valamilyen dokumentum a regisztrátorváltáshoz?

A TLD domainek regisztrátorváltásához nem szükséges semmilyen dokumentum, csak az igényt kell leadni a http://online.integrity.hu/ oldalunkon.

Hogyan zajlik a TLD domainek regisztrátorváltása?

Regisztrátorváltás során az Ügyfél aktív közreműködésére is szükség van. A TLD nevek regisztrátorváltásakor minden esetben szükséges, hogy a név státusza AKTIV legyen. Az átállítás mindig az aktuális/jelenlegi szolgáltatótól kérhető meg, tőlünk függetlenül.

Szükség van még továbbá a domain név Auth Code-jára is. Ez egy biztonsági kód, és szintén az aktuális szolgáltatótól kérhető meg. Erre az Auth Code-ra a regisztrációkor megadott adminisztratív kapcsolattartónak lesz szüksége, ugyanis a folyamat elindításakor a külföldi regisztrátor szervezet kiküld egy angol nyelvű értesítő levelet. Ebben a levélben van egy link és egy jelszó. A linkre rákattintva, a jelszó és az Auth Code megadásával lehet jóváhagyni a regisztrátorváltást. A kiküldött megerősítést kérő e-mail jóváhagyására 5 nap áll rendelkezésre.

Amennyiben a megerősítést kérő e-mailre öt napon belül nem érkezik válasz, akkor az átkérés sikertelen, de a folyamat a fentebb megadott feltételek megléte esetén bármikor újraindítható.

Amennyiben a jóváhagyás megtörténik, akkor az adminisztratív kapcsolattartó kapni fog még egy értesítő levelet, de erre már nem kell válaszolnia, ha azt szeretné, hogy a folyamat sikerrel záruljon. Az öt napos várakozási határidő a második e-mail esetében is fennáll.

Lehet-e technikai akadálya a regisztrátorváltásnak?

A fentebb leírt feltételek hiánya akadályát képezi a regisztrátorváltásnak.

Fontos továbbá, hogy ha hibás a DNS beállítás, vagy ha a névszervereket mi szolgáltatjuk, de nem adja meg a domainhez esetlegesen tartozó tárhely IP címét és/vagy a levelező szerver hosztnevét, kiesés lehet az oldal/levelezés működésében. Emiatt az igény leadásakor feltétlenül adják meg a névszervereket, vagy ha a mi névszervereinket kívánják igénybe venni, akkor a szükséges beállításokat. Így érhető el a lehető legkisebb kiesés a szolgáltatások működésében.

Továbbá lejárt nevet sem lehet regisztrátorváltatni, ehhez vagy a domain név további egy évvel történő meghosszabbítása szükséges az aktuális szolgáltatónál, vagy amennyiben erre már nem lenne lehetőség, akkor a végleges felszabadulást követően, új igényként lehet azt beküldeni.

Mennyibe kerül a regisztrátorváltás?

Árainkról az [árlistánkban] tájékozódhat.

Mi az az átmozgatás?

Az átmozgatás a regisztrátorváltás egy másik – kevésbé gyakori – formája, mely csak akkor alkalmazható, ha az előző regisztrátornak pont ugyanannál a külföldi regisztrátor szervezetnél van accountja, ahol az INTEGRITY-nek. Ebben az esetben az átmozgatást mindig annak a félnek kell kezdeményeznie, aki a domain nevet aktuálisan fenntartja (tehát az előző regisztrátornak). Átmozgatást kezdeményezni a domain név és az új felhasználói account megadásával lehet. Amennyiben ez megtörtént, akkor a név meg fog jelenni az új szolgáltatónál, akinek jóvá kell hagynia a kérést ahhoz, hogy a név végleges át is kerüljön. Erre 5 nap áll rendelkezésre. Amennyiben erre a megoldásra van szükség, Ügyfélszolgálatunk tájékoztatni fogja Önt.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles