Új TLD igénylése

Mely domaineket tekintjük TLD domaineknek?

Jelen leírásban és az INTEGRITY árlistájában, amennyiben másként nem jelöljük, összefoglaló néven minden nem .hu és .eu domainre TLD domainként hivatkozunk.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy egy domain név szabad-e még?

A .TLD domainek státuszát a http://www.internic.net/whois.html oldalon ellenőrizheti. Új regisztráció leadásakor az INTEGRITY http://online.integrity.hu oldaláról is lekérdezheti a választott domain foglaltságát.

Mit jelentenek a whois oldalon megjelenő státuszok?

A TLD nevek státuszai a következők lehetnek:

  • active/ok: a domain név bejegyzett állapotú, nem lejárt, nincsen zárolva
  • registrar-lock: szintén bejegyzett, nem lejárt domain név, de a regisztrátorváltás szempontjából zárolva van.
  • registrar hold: ez a státusz azért van, mert a domain név fenntartásának ideje a lejárat után lett meghosszabbítva és a Regisztrátor még nem állította át a státuszt ’active’-ra.
  • clientUpdateProhibited: lejárt domain név, a lejáratot követő első 30-35 napban van ebben a státuszban a név, ilyenkor még simán hosszabbítható.
  • redemptioned period: lejárt domain név, nagyjából a lejáratot követő 35-70 nap között van ebben a státuszban a név, ebből még vissza lehet állíttatni, de ez külön ügyintézést igényel, feláras szolgáltatás, minden esetben a díjat előre kérjük rendezni.
  • pending delete: törlésben lévő domain név, nagyjából a törlést megelőző 5 nap során van ebben a státuszban a név, ilyenkor már semmilyen módosítás nem kérhető/végezhető el rajta.

Ki igényelhet TLD-t?

A TLD nevek igénylője általában bármely hazai, vagy külföldi jogi- és magánszemély lehet, de ezen szabály alól lehetnek kivételek (pl .de és .at TLD esetén csak EU-s állampolgár vagy cég lehet igénylő). Ilyen esetben Ügyfélszolgálatunk értesíti Önt.

Hogyan lehet TLD-t igényleni?

A domain igényeket az INTEGRITY OnLine felületén keresztül lehet leadni, melynek címe: http://online.integrity.hu/

Itt igényelhet új regisztrációt, igénylőváltást, regisztrátorváltást TLD-n kívül .eu és .hu nevekhez is.

Szerepelhet ékezet a TLD nevekben?

Igen, jelenleg a .com és .net-es végződés esetében.

Mennyi ideig tart a TLD domainek regisztrációja?

Amint érvényes igény érkezik hozzánk, 3 munkanapon (de tipikusan már egy munkanapon) belül elindítjuk a regisztrációt. A bejegyzés pár kivétellel (pl. .ro, .co.uk) gyakorlatilag azonnal megtörténik, amelyről e-mailben értesítést is küldünk Ügyfeleinknek. A .ro domain nevek bejegyzési ideje egy-másfél hét. A sikeres bejegyzést követően szintén e-mailben küldünk értesítést Ügyfeleinknek.

Mit csináljak, ha nem tudok minden szükséges adatot megadni? Pótolhatom később?

Ha valamilyen szükséges adatot nem ad meg az OnLine felületen, nem tud igénylést sem leadni. A hiányzó, hibás adatokra a program figyelmeztet is.

Hol tudom megnézni, hogy elindult-e a regisztráció?

A megrendelés leadásától az igény Regisztrátor felé való továbbításáig az életciklust OnLine felületünkön követheti nyomon. Itt látható a domain pénzügyi státusza mellett az is, ha valami miatt hiányos a megrendelés, és pótlásra várunk, vagy ha beküldésre került a név stb. A beküldés után a domainek aktuális státusza a http://www.internic.net/whois.html oldalon ellenőrizhető. A bejegyzés után értesítést is küldünk a költségviselőnél megadott e-mail címre a sikeres regisztrációról.

Igényelhet-e Magyarországon külföldi személy/szervezet TLD domaint?

Igen, a TLD domainek igénylője általában lehet bármely külföldi személy/szervezet, de ezen szabály alól lehetnek kivételek (pl .de és .at TLD esetén csak EU-s állampolgár vagy cég lehet igénylő). Ilyen esetben Ügyfélszolgálatunk értesíti Önt.

Mennyibe kerül a TLD regisztráció?

Árainkról az [árlistánkban] tájékozódhat.

Lehet több évre igényelni a domain fenntartást?

Igen, bizonyos végződések kivételével lehet több évre kérni a domain fenntartást. Az aktuális fenntartásról kérjük [árlistánkból] legyen kedves tájékozódni.

Előre kell fizetnem a regisztrációért?

Igen, minden TLD-vel kapcsolatos regisztrációs igény elindításának feltétele a díj előzetes befizetése.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles