BlueStore eszközök

Ez a szakasz elmagyarázza, hogy a BlueStore back end milyen blokkeszközöket használ.

A BlueStore egy, két vagy (bizonyos esetekben) három tárolóeszközt kezel.

elsődleges
WAL
DB

A legegyszerűbb esetben a BlueStore egyetlen (elsődleges) tárolóeszközt fogyaszt. A tárolóeszköz két részre van particionálva, amelyek tartalmazzák:

OSD metaadatok: Egy XFS-sel formázott kis partíció, amely az OSD alapvető metaadatait tartalmazza. Ez az adatkönyvtár tartalmazza az OSD-re vonatkozó információkat, például az azonosítóját, azt, hogy melyik clusterhez tartozik, és a privát kulcstárát.
Adatok: Az eszköz többi részét elfoglaló nagy partíció, amelyet közvetlenül a BlueStore kezel, és amely az OSD összes adatát tartalmazza. Ezt az elsődleges eszközt egy blokk szimbolikus link azonosítja az adatkönyvtárban.

Két további eszközt is használhat:

Egy WAL (write-ahead-log) eszközt: A BlueStore belső naplóját vagy write-ahead logját tároló eszköz. Ezt az adatkönyvtárban található block.wal szimbolikus link azonosítja. A WAL-eszköz használatát csak akkor fontolja meg, ha az eszköz gyorsabb, mint az elsődleges eszköz, például ha a WAL-eszköz SSD-lemezt használ, az elsődleges eszközök pedig HDD-lemezt.
Egy DB eszköz: A BlueStore belső metaadatait tároló eszköz. A beágyazott RocksDB adatbázis a teljesítmény javítása érdekében a lehető legtöbb metaadatot a DB eszközre helyezi az elsődleges eszköz helyett. Ha a DB eszköz megtelt, elkezdi a metaadatok hozzáadását az elsődleges eszközre. Csak akkor fontolja meg a DB eszköz használatát, ha az eszköz gyorsabb, mint az elsődleges eszköz.

Ha a gyors eszközökön csak egy gigabájtnál kisebb tároló áll rendelkezésre, a Red Hat azt ajánlja, hogy WAL-eszközként használja. Ha több gyors eszköz áll rendelkezésre, fontolja meg a DB eszközként való használatát. A BlueStore napló mindig a leggyorsabb eszközön helyezkedik el, így a DB eszköz használata ugyanazt az előnyt nyújtja, mint a WAL eszköz, miközben további metaadatok tárolását is lehetővé teszi.

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles