Mail alias

Levelező szolgáltatásunkban kétféle alias beállítására van lehetőség:

  • postafiók alias,
  • domain alias.

 

Postafiók alias

A postafiók alias segítségével meglévő postafiókhoz hozhatunk létre további álneveket, e-mail címeket (az adott domainen belül). Az aliasként beállított címre küldött levelek ugyanúgy a meglévő postafiókunkba fognak megérkezni.
Például, ha rendelkezünk egy info@example.com e-mail címmel és ahhoz beállítjuk az office és az iroda aliast, akkor az office@example.com és az iroda@example.com címre küldött levelek ugyanúgy az info@example.com postafiókba fognak megérkezni. Ennek tipikus alkalmazása, amikor a nevünket szeretnénk nyugati sorrendben is megadni az e-mail címünkben, pl. gipsz.jakab@example.com = jakab.gipsz@example.com

A postafiók alias a https://mailadmin.integrity.hu/ felületünkön állítható be postmasterként vagy adminisztrátorként belépve. A beállításhoz segítséget az alábbi leírásunkban találhat:

 

Domain alias

A domain alias esetében a meglévő domainünkhöz tudunk egy másik, létező domain nevet hozzárendelni aliasként, ezzel gyakorlatilag a @ utáni részt tudjuk beállítani.
Például, ha a levelezésünk az example.com domainhez tartozik és felvesszük hozzá az example.net domaint, akkor az info@example.net címre (domain aliasra) küldött levelek az info@example.com postafiókba fognak megérkezni. Fontos, hogy a domain alias által a @ előtti rész nem állítható, tehát csupán általa nem valósítható meg, hogy a pl. az office@example.net e-mail cím az info@example.com aliasa legyen, csak postafiók aliasszal kombinálva.

A domain alias a https://mailadmin.integrity.hu/ felületünkön állítható be csak adminisztrátorként belépve, postmasterként nem. A beállításhoz segítséget az alábbi leírásunkban találhat:

A domain alias működéséhez a fentieken kívül még szükséges, hogy a domain aliasként beállított domainhez is az INTEGRITY MX rekordjai legyenek beállítva. Ha a névszervereket az INTEGRITY szolgáltatja, abban az esetben az alábbi MX rekordok felvételét a https://webdns.integrity.hu/ felületünkön be tudja állítani, egyéb esetben a névszerverek üzemeltetőitől kérheti a beállításukat:

Rekord neve Típus Érték TTL Prioritás
@ MX a.mx.integrity.hu 3600 10
@ MX b.mx.integrity.hu 3600 10
@ MX c.mx.integrity.hu 3600 10
@ MX d.mx.integrity.hu 3600 10

(A fenti táblázatban a @ a fődomaint jelöli. A WebDNS felületünkön történő beállítás esetén a nevet üresen szükséges hagyni, így a fődomainhez kerül felvételre a rekord.)

Hasznos volt a bejegyzés?

Related Articles